مراسم افتتاحیه اولین اینفوتور( تور اطلاع رسانی) خراسان جنوبی که در چارچوب برنامه های اولین همایش بین المللی بیابان لوت که در اردیبهشت سال آینده برگزار خواهد شد در هتل بزرگ کوهستان بیرجند با حضور مدیران شرکت های ملی و بین المللی، خبرنگاران و عکسان حوزه تخصصی گردشگری ملی برگزارشد.
کد خبر: ۷۱۰۴۸۴
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰ 02 February 2019

به گزارش تابناک خراسان جنوبی حسن رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در این مراسم  افزود: توسعه پایدار در حوزه گردشگری یکی از اهداف این اینفوتور است.

وی با اشاره به اینکه تاریخ قبل از اسلام همیشه خراسان جنوبی خدمات رسان شاهراه های تجاری از شرق به غرب و از غرب به شبه قاره می رفته است گفت: در سفرنامه ناصرخسرو به شهر تون اشاره شده است و از 400 کارگاه پر رونق توبافی یاد می کند.

وی ادامه داد: مردمانمان حرفه ای میهمان نوازی و پذیرایی را انجام می دهند و این موقعیت مردم در شرق کشور مرزداران و مرزبانان خوبی را نشان می دهد.

رمضانی تصریح کرد: اگر خراسان جنوبی بهشتی برای مردم شناسان ایران بنامیم سخن گزافی نگفته ایم و موقعیتی رو به روی ما قرار داده است که می توانیم به توسعه گردشگری بپردازیم چرا که یکی از توسعه های اقتصادی استان توسعه گردشگری میاث پایه است.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی با بیان اینکه این تجربه اول ما است گفت: امیدواریم این سفر مقدمه ای شایسته ای برای برگزاری همایش بین المللی کویرلوت در اردیبهشت سال آینده باشد.

وی تاکید کرد: ما نگرانیم که در توسعه گردشگری این فرهنگ غنی مردمانمان خدشه وارد شود و ما سعی می کنیم همه اینها را باهم  و در کنار یکدیگر داشته باشیم. وی خطاب به تورلیدر ها بیان کرد: فرهنگ محلی و روستایی خیلی برای ما مهم است و به هیچ وجه قصد نداریم این فرهنگ غنی خدشه وارد شود.

وی در پایان سخنان خود از اتاق بازرگانی –کمیسیون گردشگری اتاق و دانشگاه بیرجند که در برگزاری این تور همراهی و همکاری نمودند تشکر نمود.

 

عربی معاون گردشگری خراسان جنوبی نیز در این مراسم عنوان کرد: پس از ثبت جهانی بیابان لوت و قنات بلده تصمیم گرفتیم توانایی محلی و اشتغال پایدار بر محور مردمان محور کویر در خصوص شاخص ها و محورهای همایش بین المللی بیابان لوت برنامه ریزی کنیم.

وی افزود: یکی از اولویت های مهم توسعه استان، توسعه گردشگری است و تور آشناسازی با توانمندی های بیابان لوت طی مسیر بیرجند- نهبندان و نهبندان به خوسف برگزار  می شود.

 

 

محمدرضا مجیدی رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این مراسم بیان کرد:  تنها اثری که تاکنون از آثار طبیعی کشورمان ثبت جهانی شده بیابان لوت است. وی با اشاره به اینکه این اثر به راحتی ثبت جهانی نشده است و به راحتی نباید از دست برود عنوان کرد: کلید طلائی بیابان لوت در دست سه استاندار خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان است. وی تاکید کرد: مسئولیت همگانی است که به این اثر و میراث مهم آسیبی وارد نشود و گرنه ابتدا با کارت های زرد و سپس کارت قرمز مرکز میراث جهانی یونسکو مواجه خواهد شد.

 مجیدی گفت: کارگاه های آموزشی برای همه سطوح اجتماعی در راستای ارتقاء دانش عمومی و فرهنگ سازی در دستور کار قرار دادیم که دانشگاه بیرجند در این رده پیش گام بوده است.

وی به گردشگری میراث پایه اشاره کرد و افزود: جنس گردشگری ما فرهنگی است و گردشگری که سفر خود را می خواهد آغاز کند به سایت یونسکو مراجعه می کند تا از آخرین اخبار ثبت جهانی آثار آگاه شود. 

مجیدی بیان کرد:  مزیت های نسبی خراسان جنوبی از گذشته در حوزه های معدن، بازرگانی و توریسم است  و اکنون توسعه اقتصادی استان در گرو توسعه گردشگری می باشد.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه بیابان لوت  به نگاه ویژه تورلیدرها و شرکت های گردشگری نیازمند است خاطرنشان کرد: ارزیابان و نمایندگان یونسکو برای ارزیابی و تهیه گزارش از وضعیت حفظ و پاسداشت بیابان لوت به منطقه خواهند آمد و باید بتوانیم پاسخ های قانع کننده ارائه دهیم.

 گفتنی است در این برنامه اینفوتور از جاذبه های گردشگری فرهنگی بیرجند، روستای جهانی  خراشاد، نهنبدان، روستای جهانی دهسلم، بیابان لوت، شهرخوسف، مجتمع آبگرم لوت، روستای خور دبیرخانه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی طی سه روز بازدید خواهند داشت.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار