خراسان‌جنوبی بالاتر از میانگین کشور؛ ۶۳ درصد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم‌سازی شد

گروه استان‌ها - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان‌جنوبی گفت: میانگین مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی استان به ۶۳ درصد رسیده که این رقم بالاتر از متوسط کشوری بوده و نشان‌دهنده روند مطلوب نوسازی و بهسازی مسکن روستایی در استان است.
کد خبر: ۱۲۱۵۷۴۱
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۳ 20 January 2026

خراسان‌جنوبی بالاتر از میانگین کشور؛ ۶۳ درصد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم‌سازی شد

«قاسم تنها» مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان‌جنوبی، در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک از استان خراسان‌جنوبی، با اشاره به وضعیت مسکن روستایی استان اظهار کرد: بر اساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، تعداد ۸۸ هزار و ۸۳۵ واحد مسکونی در یک‌هزار و ۷۵۲ روستای دارای سکنه در سطح استان شناسایی شده است.

وی افزود: از این تعداد، تاکنون ۵۵ هزار و ۹۶۵ واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده و ۳۲ هزار و ۸۷۰ واحد همچنان به‌صورت نیمه‌بادوام و بی‌دوام وجود دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه میانگین مقاوم‌سازی مسکن روستایی در استان ۶۳ درصد است، تصریح کرد: این در حالی است که میانگین مقاوم‌سازی در سطح کشور حدود ۵۶ درصد برآورد می‌شود و خراسان جنوبی از این نظر جایگاه مناسبی در مقایسه با متوسط کشوری دارد.

وی در ادامه به سهمیه تسهیلات مسکن روستایی سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و یادآور شد: در سال جاری ۸ هزار و ۲۷۵ فقره تسهیلات مسکن روستایی به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۰ ساله و نرخ کارمزد ۵ درصد به استان ابلاغ شده است.

به گفته تنها، تاکنون ۶ هزار و ۹۵۷ متقاضی معادل ۸۴ درصد به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند و ۴ هزار و ۹۸۳ متقاضی معادل ۶۰ درصد نیز موفق به انعقاد قرارداد با بانک‌ها شده‌اند.

وی ادامه داد: در بخش اجرا، عملیات احداث ۲ هزار و ۱۷ فونداسیون آغاز شده و یک‌هزار و ۱۰۶ واحد مسکونی به مرحله اجرای اسکلت و سقف رسیده‌اند. همچنین ۴۶۵ واحد مسکونی عملیات اجرایی آن‌ها به پایان رسیده یا در شرف اتمام است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان‌جنوبی، در پایان با تأکید بر اهمیت مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی در کاهش خسارات ناشی از حوادث طبیعی، ابراز امیدواری کرد با تداوم حمایت‌ها، همکاری بانک‌های عامل و مشارکت مردم، روند نوسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی در خراسان جنوبی با شتاب بیشتری ادامه یابد.

انتهای پیام/

آخرین اخبار