به گزارش تابناک از خراسان جنوبی، حجت الاسلام سید علیرضا عبادی عصر امروز در درس اخلاق مدیران دستگاههای اجرایی و در آستانه ماه مبارک رمضان گفت: نیروی انسانی در همه کارها نقش اول و اصلی را دارد و در صورتی که هیچ امکاناتی نباشد نباشد با دست خالی نیز قادر به کار است و برعکس آن نیروی انسانی ناکارآمد، با وجود همه داشتهها قادر به انجام هیچ کاری نیست و این موضوع فقط منحصر به کارمندان دولتی نیست.
وی افزود: در انواع و اقسام کارها تولید، کسب و کار نیروی انسانی است که باعث تولید با کیفیت میشود و یا از کیفیت محصول کم میکند.
وی با اشاره به قرار داشتن در آستانه ماه مبارک رمضان ادامه داد: در این ماه سفره فیض الهی گسترده شده است و هرچند که قبل از آن نیز امکان بهرهمندی از الطاف الهی وجود دارد داشته است. انسان موجودی مرکب از بدن حیوانی و روح انسانی است که هر کدام نیازهای خود را داشته و به اندازه لازم باید به نیازهای آن توجه شود.
وی با پرداختن به زندگی لقمان حکیم تاکید کرد: لقمان فقط ابعاد جسمانی او نیست بلکه روح اندیشه و تفکر او است که از یک بشر، لقمان حکیم را میسازد باید توجه شود.
نماینده ولی فقیه با بیان اینکه تغذیه بدن با روح تفاوت دارد ادامه داد: روح انسان معرفت، قرب، ایمان میخواهد و از موثرترین امکانات برای جان گرفتن روح، مهار نفس است نقش اراده نقش معجره افرین دارد و معجزات پیامبران و کرامات اولیا ، محصول اراده آنهاست و اینجاست که نشان میدهد تغذیه روح و قدرت چه معنی دارد.
حجت الاسلام عبادی با اشاره به کرامات شیخ علی اصفهانی تاکید کرد: اراده مقدمه ولایت تکوینی و تسلط بر خود است و در قدمهای بعدی ، باعث تسلط بر عالم تکوین و همانطور که باعث تسلط بر جماد و حیوانی می شود.
حجت الاسلام عبادی افزود: انسان با ریاضت قادر به تسلط بر جماد و حیوان است اما بخش مهم وجود انسان این است که به کرامت الهی دست یابد در این مرحله بر اشیا نیز تسلط مییابد و کرامت الهی متعلق به اولیا است.
وی امتیاز انسان بر حیوان را، داشتن اراده دانست و اراده را معنای حقیقی، آزادی بیان و اضافه کرد: امتیاز و تفاوت انسان با حیوان در اراده است حیوان تسلیم غریزه و طبیعت است اما انسان اراده دارد و این به معنای آزادی است در حالی که استعمار آزادی را به شرابخواری، خیانت ، استفاده ازمواد مخدر و ... معنی میکند در حالی که از نظر علمی و عقلی، آزادی داشتن اراده است.
حجت الاسلام عبادی تاکید کرد: انسان به وسیله اراده میتواند بر انواع و اقسام مسائل تحمیلی موجود و در جهان حاکم شده شود در مورد اراده کتابها میتوان نوشت اما از آن به وظیفه شناسی، انسان شناسی فمعادشناسی یاد میشود که اینها همه سرمایه انسان است.
وی با اشاره به حلول ماه مبارک رمضان افزود: خداوند با قرار دادن این ماه بر انسان سخت نگرفته است که چه بخورد یا چه کاری انجام دهد اما رمضان یک نسخه عمومی است که در صورت درست انجام شدن مقدمهای برای قدم گذاشتن به پلههای بعدی است و به انسان آمادگی میدهد تا بتواند بر غریزه خود حاکم شود.
وی تفکر را مقدمه تغذیه روح و ولایت تکوینی خواند که در همه کارها اولین قدم برای ریاضت و خودسازی، تسلط بر خویشتن و بر ذهن است.
/س