به گزارش خبرنگار تابناک از خراسان جنوبی؛ دولت مکلف است بر اساس بند الف تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، ۱۵درصد حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور منظور کند و سهم هر استان و شهرستان دارای معادن را به نسبت پرداختی هر شهرستان و با اولویت شهرستانی که معدن در آن قرار دارد، هزینه کند.حقوق دولتی معادن عبارت است از درصدی از بهای فروش مواد معدنی سر معدن که بهعنوان سهم دولت از بهرهبرداری از معادن دریافت میشود. ایندرصد توسط شورای عالی معادن تعیین میشود
افزایش حقوق دولتی معادن خراسان جنوبی توسط مدیر کل سابق صنعت،معدن و تجارت استان
قیمت کشف شده در استان بالاست،معدن داران پذیرای عذرخواهی من باشند
پارسا سرپرست صنعت،معدن و تجارات خراسان جنوبی در شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت در روز گذشته گفت: درحالی که در استان های همجوار ما که هزار و 200 کارخانه سنگ بری دارند و معادن آن ها نیز از معادن ما بیشتر است اما در فرمول کشف قیمت برای مثال: گرانیت را تنی 480 هزار تومن در نظرگرفته اند و این در حالی است که ما تنی یک میلیون تومان محاسبه کرده ایم.
وی در این خصوص خطاب به معدن داران توضیح داد: اینجا ما کوتاهی کرده ایم چرا که قیمت کشف شده در خراسان جنوبی، از سایر استان هایی که وضعیت مناسب تری دارند بیشتر است و من به عنوان نماینده وزارت صمت از معدن داران عذرخواهی می کنیم!
پارسا با بیان اینکه وزارت صمت ما را موظف به افزایش حقوق دولتی معادن و دریافت آن از معدن داران کرده است افزود: ما نمی توانیم تنها بخاطر وزاتخانه، شرایط استان را در نظر نگیریم و به همین خاطر در اولین فرصت، کمیته کشف قیمت را ایجاد و اعضا را دعوت می کنیم تا در آن بر اساس خرد جمعی رضایت شما را جلب کنیم و حقوق دولتی را هم قیمتی می گذاریم که هم شما راضی باشید و هم شرایط استان در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: استاندار همیشه بر جذب اعتبار از تهران تاکید دارد اما حالا چطور حقوق دولتی را از معادن دریافت کنیم و منتظر باشیم که بعد از مدت ها 10 درصد آن هم در زمانی که مشخص نیست به استان از تهران برگشت داده شود.
پارسا گفت: ما اینها را قبول نداریم و در جلسه کشف قیمت بررسی می کنیم.
اگر معدنی حقوق دولتی هم پرداخت نکرد اشکالی ندارد!
ذاکریان مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان هم در این جلسه افزود: بدون توجه به زیرساخت ها، وضعیت استان، دوری از مرکز و... به صورت یکجانبه یک متغییر را افزایش داده ایم و این درست نیست.
وی گفت: در طول برنامه ششم هر چقدر حقوق دولتی از استان خارج شده است تاکنون برگشت نکرده است.
وی ادامه داد: برای هر معدنی در استان باید بهینه ترین نقطه برای دریافت حقوق دولتی انتخاب شود و حتی اگر از معدنی حقوق دولتی هم دریافت نشود ایرادی ندارد چراکه باعث ایجاد امنیت و اشتغال شده اند.
این در حالیست که آریافر مدیر اسبق اداره کل صنعت،معدن و تجارت استان به دنبال دریافت و افزایش حقوق دولتی معادن استان بوده است و روز گذشته سرپرست جدید اداره کل این مجموعه نظر دیگری را در این خصوص مطرح کرد!
آریافر مدیر کل اسبق صنعت،معدن و تجارت در دوران مدیریت خود در دی ماه در جلسه ای با حضور خبرنگاران با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته برای افزایش حقوق دولتی استان در سال جاری بیان کرد: حقوق دولتی معادن استان ۷۰۰ یا ۸۰۰ میلیارد ریال در چند سال گذشته بوده که رقم ناچیزی است!
وی نبود آمار شفاف، غیر واقعی بودن آمار معادن، بلوکه بودن محدودههای معدنی، اکتشافات غیر اصولی و نبود زیرساختها مهمترین مشکلات بخش معدن ذکر و اضافه کرد: به عنوان مثال ۵۱ هزار کیلومتر مربع یعنی یک سوم وسعت استان در بلوکه منابع طبیعی است.
هاشمی استاندار خراسان جنوبی، در شورای معادن که در آذر ماه برگزار شد نیز بر پرداخت حق و حقوق دولتی معادن را مورد تأکید قرار داد و افزود: در بحث معدن طلا حدود ۳۰ کیلوگرم طلای خالص ۲۴ عیار در استان برداشت شده اما ۱۰ سال است یک ریال از حقوق دولت پرداخت نشده لذا باید پیگیری شود تا این حق مردم گرفته شود چرا که این اعتبار با برگشت به استان در توسعه زیرساختها هزینه میشود.
وی با بیان اینکه در گذشته تلاش زیادی برای توسعه استان صورت گرفته و ما هم باید سرعت کار را بالا ببریم، گفت: برخی استانها اکثر حقوق دولتی معادن خود را دریافت کرده اند بعد در خراسان جنوبی از محل این حقوق یک کار زیرساختی انجام نداده ایم.
/س